dilluns, 30 de setembre del 2013

Ludwing Van BEETHOVEN

Avui dia 30 de setembre hem estat fent una activitat de test sobre Beethoven. Aquesta activitat  de LIM parlava una mica sobre la seva vida, i en aquest article us deixaré el que hem après:
















  • El Romanticisme es un període de pensament lliberal. Beethoven es l'últim clàssic. Es un artista Romàntic i es sent individualista, es tanca si mateix i expressa les idees i els seus sentiments personal.
  • Beethoven va néixer a Bonn, Alemanya, a l'any 1770. Als 3 anys el seu pare li donava les seves primeres lliçons. El seu pare era músic i cantant i la seva avia era espanyola o filla d'espanya. I als 12 anys un professo li va dir a Beethoven que serà un altre Mozart.
  • Quan Beethoven tenia 16 anys se l'hi va morir la seva mare, que per ha ell era com una amiga. Als 21 es va traslladar definitivament a Viena. Allí va rebre classes de Haydn. I probablement va conèixer a Mozart i va rebre classes també de Salieri.
  • Beethoven sempre estava rodejat de diverses dones que el van influir en la selva vida i en la seva obre. També s'han trobat 14 cartes d'amor que suposadament s'escrivia amb Josephine Brunsvil. Però Beethoven s'enamora d'una alumne de piano, Julieta Guicciardi.
  • L'any 1802 pateix una profunda depressió i escriu un document misteriós: "Testament de Heiligenstandt". I amb menys de 30 anys es comença a quedar sord. 
  • Beethoven va escriure 3 simfonies, 1 quartet i 1 sonata, entre d'altres:
                             -"Clar de lluna" -> sonata per a piano 
                             -"Gran fuga" -> quartet de corda
                             -"Heroica" -> simfonia nº 3
                             -"El destí" -> simfonia nº 5
                             -"Coral" -> simfonia nº 9


    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada