dilluns, 30 de setembre del 2013

Ludwig Van Beethoven

A la classe d'avui, dia 30 de Setembre, hem fet unes activitats LIM sobre el músic Ludwig Van Beethoven. Les hem realitzat desde el nou moodle de l'institut. Aquí es pot veure una captura de pantalla de l'activitat LIM enllaçada a la pàgina web on podreu realitzar les activitats: 



Fen aquestes activitats hem après una mica més..

El músic romàntic expressa les seves idees i sentiments personals, és un ésser tancat en si mateix i allunyat de la realitat. Beethovenm és l'últim clàssic i el primer romàntic. L'artista romàntic se sent incomprès. És individualista. El Romanticisme és de pensament lliberal.

El pare de Beethoven, una persona molt estricta, li dóna les primeres lliçons quan ell té 3 anys. Als 12 anys, un professor prediu que serà un altre Mozart. La seva àvia paterna es deia Maria Josefa Poll i era espanyola o filla d'espanyols. Sabem que Beethoven neix l'any 1770 a la ciutat alemanya de Bonn, tot i que només s'ha trobat la partida de bateig. El seu pare, Johann, era músic i cantant a la cort de l'Elector. La mare de Beethoven va morir quan ell tenia 16 anys. Abatut per la pena que tenia es va preguntar: "A qui li podré dir mare a partir d'ara?". Ella era la seva millor amiga i qui l'havia tractat millor.
L.V. Beethoven amb 21 anys es trasllada definitivament a Viena. Allí reb classes de F.J. Haydn. Probablement va conèixer Mozart i va rebre classes de Salieri (el seu gran rival segons la pel·lícula "Amadeus").

Beethoven s'enamora d'una alumna de piano, la comtesa Julieta Guicciardi. Li dedica una sonata anomenada "Clar de lluna". Tot i això, no es va casar mai, però sempre va estar rodejat de diverses dones que el van influir en la seva vida i obra.

S'han trobat 14 cartes d'amor que suposadament s'escrivia amb una vídua que es deia Josephine Brunsvik. A aquesta senyora se la coneixia com l'Amor Immortal

L'any 1802, pateix una profunda depressió. Escriu un document misteriós anomenat el "Testament de Heiligenstandt", descrivint la seva desesperació i amb encara 30 anys es comença a quedar sord



Una de les moltes peces que va composar Beethoven són aquestes:

  • Clar de lluna, una sonata per a piano
  • La Gran fuga, un quartet de corda
  • Heroica, la simfonia num. 3
  • El desti, la simfonia num. 5
  • Coral, la simfonia num. 9 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada