dilluns, 30 de setembre del 2013

Mixbits de Beethoven!

Hola a tots de nou! 
Aquí us deixo les meves playlists de Beethoven!

Us preguntareu que és una playlist.. 
Una playlist és una llista de reproducció de música. En aquest cas, n'he fet dues sobre música de Beethoven, un gran músic. Aquesta eina és molt útil i fàcil d'utilitzar, anomenada Mixbits. Aquí us deixo la pàgina principal per poder fer-vos la vostra playlist i gaudir una estona de la música: http://www.mixibits.com/

I el meu treball està aquí, primer de tot una playlist de:
  • Clar de lluna, una sonata per a piano
  • La gran fuga, un quartet de corda
  • Heroica, la simfonia num. 3
  • El desti, la simfonia num. 5
  • Coral, la simfonia num. 9
Es pot veure, que aquesta primera playlist (Ludwig Van Beethovenestà formada per les cinc peces que hem vist avui en les activitats LIM a l'aula d'informàtica. 


La segona playlist (Un mix de Beethoven!) l'he fet variada. He anat escoltant diverses cançons de Beethoven i les que més m'han agradat les he seleccionat per a que les podeu escoltar. Clicant a la imatge podreu escoltar les peces del músic: 


Espero que us agradin les playlists! 

Ludwing Van BEETHOVEN

Avui dia 30 de setembre hem estat fent una activitat de test sobre Beethoven. Aquesta activitat  de LIM parlava una mica sobre la seva vida, i en aquest article us deixaré el que hem après:
















  • El Romanticisme es un període de pensament lliberal. Beethoven es l'últim clàssic. Es un artista Romàntic i es sent individualista, es tanca si mateix i expressa les idees i els seus sentiments personal.
  • Beethoven va néixer a Bonn, Alemanya, a l'any 1770. Als 3 anys el seu pare li donava les seves primeres lliçons. El seu pare era músic i cantant i la seva avia era espanyola o filla d'espanya. I als 12 anys un professo li va dir a Beethoven que serà un altre Mozart.
  • Quan Beethoven tenia 16 anys se l'hi va morir la seva mare, que per ha ell era com una amiga. Als 21 es va traslladar definitivament a Viena. Allí va rebre classes de Haydn. I probablement va conèixer a Mozart i va rebre classes també de Salieri.
  • Beethoven sempre estava rodejat de diverses dones que el van influir en la selva vida i en la seva obre. També s'han trobat 14 cartes d'amor que suposadament s'escrivia amb Josephine Brunsvil. Però Beethoven s'enamora d'una alumne de piano, Julieta Guicciardi.
  • L'any 1802 pateix una profunda depressió i escriu un document misteriós: "Testament de Heiligenstandt". I amb menys de 30 anys es comença a quedar sord. 
  • Beethoven va escriure 3 simfonies, 1 quartet i 1 sonata, entre d'altres:
                             -"Clar de lluna" -> sonata per a piano 
                             -"Gran fuga" -> quartet de corda
                             -"Heroica" -> simfonia nº 3
                             -"El destí" -> simfonia nº 5
                             -"Coral" -> simfonia nº 9


    

Ludwig Van Beethoven

A la classe d'avui, dia 30 de Setembre, hem fet unes activitats LIM sobre el músic Ludwig Van Beethoven. Les hem realitzat desde el nou moodle de l'institut. Aquí es pot veure una captura de pantalla de l'activitat LIM enllaçada a la pàgina web on podreu realitzar les activitats: 



Fen aquestes activitats hem après una mica més..

El músic romàntic expressa les seves idees i sentiments personals, és un ésser tancat en si mateix i allunyat de la realitat. Beethovenm és l'últim clàssic i el primer romàntic. L'artista romàntic se sent incomprès. És individualista. El Romanticisme és de pensament lliberal.

El pare de Beethoven, una persona molt estricta, li dóna les primeres lliçons quan ell té 3 anys. Als 12 anys, un professor prediu que serà un altre Mozart. La seva àvia paterna es deia Maria Josefa Poll i era espanyola o filla d'espanyols. Sabem que Beethoven neix l'any 1770 a la ciutat alemanya de Bonn, tot i que només s'ha trobat la partida de bateig. El seu pare, Johann, era músic i cantant a la cort de l'Elector. La mare de Beethoven va morir quan ell tenia 16 anys. Abatut per la pena que tenia es va preguntar: "A qui li podré dir mare a partir d'ara?". Ella era la seva millor amiga i qui l'havia tractat millor.
L.V. Beethoven amb 21 anys es trasllada definitivament a Viena. Allí reb classes de F.J. Haydn. Probablement va conèixer Mozart i va rebre classes de Salieri (el seu gran rival segons la pel·lícula "Amadeus").

Beethoven s'enamora d'una alumna de piano, la comtesa Julieta Guicciardi. Li dedica una sonata anomenada "Clar de lluna". Tot i això, no es va casar mai, però sempre va estar rodejat de diverses dones que el van influir en la seva vida i obra.

S'han trobat 14 cartes d'amor que suposadament s'escrivia amb una vídua que es deia Josephine Brunsvik. A aquesta senyora se la coneixia com l'Amor Immortal

L'any 1802, pateix una profunda depressió. Escriu un document misteriós anomenat el "Testament de Heiligenstandt", descrivint la seva desesperació i amb encara 30 anys es comença a quedar sord



Una de les moltes peces que va composar Beethoven són aquestes:

  • Clar de lluna, una sonata per a piano
  • La Gran fuga, un quartet de corda
  • Heroica, la simfonia num. 3
  • El desti, la simfonia num. 5
  • Coral, la simfonia num. 9 







dimecres, 25 de setembre del 2013

Començem el curs amb el Classicisme i el Romanticisme!

Hem començat el curs responent un test fet per l'Adelaida sobre el Classicisme (1730 - 1820) i el Romanticisme (1815 - 1810), amb la finalitat d'averiguar si els meus companys i jo som persones més clàssiques o romàntiques.
A grans trets, hem comentat les característiques principals de tots dos estils després de respondre el test.
Per donar inici al Classicisme hem tocat amb flauta dolça Clar de Lluna, una cançó de Ludwig Van Beethoven (compositor, director d'orquestra i pianista alemany des del Classicisme fins a començaments del Romanticisme musical). Aquesta peça la podeu trobar a la pàgina de Partitures.

Hem mirat una part de pel·lícula de Copying Beethoven  (La copista de Beethoven).

dimecres, 18 de setembre del 2013

Benviguda

Hola a tots! 
Jo soc la Núria Mansergas i aquí podeu veure el blog de la Laura Pino i el meu. Aquest any fem 4t d'ESO a l'Institut Joan Puig i Ferreter de la Selva del Camp. Faig el quart científic, i l'optativa que he escollit ha sigut  l'optativa de música, música 2.0. L'he escollit perquè m'agrada molt la música, toco la flauta travessera a l'Escola Municipal de Música, i també la flauta dolça, que l'he après a tocar a l'institut. De fet, desde petita que estic en aquest món de la música.  No només m'agrada un estil de música, sino que m'agraden la majoria d'estils que hi ha, molt variats. Considero que la música és un element que et transmet unes sensacions màgiques. Tots els dies i a totes hores escolto tot tipus de música: música moderna, jazz, música clàssica, etc. 

En aquest blog de la Laura i meu anirem fent treballs, activitats, articles sobre cantants i músics; relacionats amb el món de la música. Espero que us agradin tots els articles que anirem publicant les dues al llarg de tot el curs. Com ha dit la Laura, us animo a tots a fer comentaris al blog! 

Fins aquí la meva presentació al nou blog de música!



Benvinguts al nou blog!

Hola! 

Hem dic Laura Pino, i aquest es el blog de música que faig juntament amb la Núria Mansergas. Aquest any fem 4rt d'ESO a l'institut Joan Puig i Ferreter, jo he escollit el quart humanístic. He escollit l'optativa de música per que m'encanta la música, si fos per mi, em passaria tot el dia escoltant música. En aquest blog anirem penjant, tant la Núria com jo, tots els treballs, articles i també algunes coses interessants relacionades amb la música. Espero que us agradi el nostre blog i us animo a que feu comentaris als diferents articles que anirem penjant.